Dalo by se říci, že Janie je “čerstvou” vegankou. Nicméně, nevypadá to, že by se k běžné stravě vrátila. Přesvědčte se sami.
Janie, kdy jsi začala s veganstvím a proč?
Ahoj , s veganstvím jsem začala asi před rokem v létě. Byla jsem unavená ze svého dosavadního životního stylu a taky zhrozená z toho, jak se se zvířaty zachází. Každý to víme, a zatím se to lidem docela daří potlačovat, tam kdesi v sobě tušíme, že je to špatné. Věřím tomu, že všichni.
K mému začátku veganství taky určitě přispěl můj příchod ke Greenpeace, to jsem totiž tak jednou seděla v Akváriu v Brightonu v Anglii, koukala na všechny ty ryby a říkala si, že “Co když za chvíli budou muset všechny ryby bez rozdílu žít v těch obřích akváriích, protože jejich přirozený habitat bude neobyvatelný?”. No a hned po příjezdu jsem se přihlásila a začala se angažovat za práva zvířat a přírody celkově.
Co je tvojí nejčastější večeří a obědem?
Většinou něco rychlého. Ale když mě chytne “kuchtící nálada”, jsem k nezastavení
Tvůj nejoblíbenější recept?
Tím bude moje skvělé curry!
Jak to je s recepty, vymýšlíš a hledáš si pořád nové, nebo opakuješ třeba deset zajetých jídel?
Jak kdy. Ale spíše vymýšlím nebo zkouším, co mě zrovna napadne, to spíš o víkendech. Vaření mě dokáže dokonale uvolnit, i když občas dokážu být tak naštvaná a podrážděná – to když jsem zkoušela už asi po sté palačinky a pořád se mi rozpadaly
Jak to mají s veganstvím tví blízcí?
Kde nejčastěji nakupuješ potraviny?
Běžně v supermarketu
Podporuješ nějaké alternativní umělce? Jestli jo, můžeš nám je krátce popsat.
Alternativní umělce? Podle toho, co tím konkrétně myslíš, ale spíš ne
Jak vznikla vlastně tvoje přezdívka Ginger Janie?
Ginger – protože jsem zrzka a Janie, protože je to jako “Jane”
Co patří mezi tvoje zájmy?
Miluju čtení, jógu, psaní a skoro všechny tyhle kreativní věci – teda kromě malování, to s bídou nakreslím domeček.
Kolik času ti zabere, než si připravíš třeba oběd?
To záleží, ale tak 45 minut – 1 hodinu, když si s tím dávám záležet. Ale když spěchám, klidně i jen deset minut, to jsou většinou saláty, nebo nějaké ovoce
Děkuji ti, Janie za rozhovor :)!