Tenhle recept vznikl náhodou ve chvíli, kdy jsem neměla předepsané ingredience na recept jiný. Při jeho čtení si možná vzpomenete na pejska s kočičkou a jejich dělání dortu, ale věřte mi, že je to mňamka!
Na rychlou (a malou) nedělní buchtu pro dvě osoby budete potřebovat:
cca 40 g špaldové mouky (použila jsem celozrnnou špaldovou Pernerku)
1 kelímek bílého řeckého jogurtu Milko
1 vejce
cca 16 g másla
2 lžíce jemných ovesných vloček
cca 2-4 lžíce čekankového sirupu (kupuju 4Slim)
jablečný rozvar z jablek ochucený hřebíčkem a skořicí (měli jsme ze 4 jablek, do receptu nám zbyla asi půlka)/ 2-3 nastrouhaná oloupaná jablka = přesný typ nevím, byla to červená domácí
špetku jedlé sody
1 lžíci mleté skořice/ kurkumy
Postup:
Nejdříve smíchejte všechno sypké. Do toho přijde všechno tekuté, pořádně promíchejte. Jako poslední přidejte rozvar/jablka a čekanku, znova všechno promíchejte. Dejte péct cca na 30-40 minut při 180 stupních (záleží na troubě), buchtu hlídejte.
P. S. Nejsem žádná pekařka, ale bylo mi líto se nepodělit o něco dobrého. Tahle buchta mi nejvíc přijde podobná hraběnčiným řezům. Vycházela jsem z receptu pro celozrnný štrúdl z tohoto webu, upravila jsem ho podle potřeby. Autoři původního receptu: Jimezdrave.cz
Náhled: Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash
Mňam, mňam! Já miluju asi cokoliv jablíčkové, takže tohle by u nás doma moc dlouho nevydrželo 😀
Přítel dělá velmi podobné buchty a koláče, vždycky si pochutnáme 🙂