Rychlá nedělní buchta s jablečným rozvarem

ggg

Tenhle recept vznikl náhodou ve chvíli, kdy jsem neměla předepsané ingredience na recept jiný. Při jeho čtení si možná vzpomenete na pejska s kočičkou a jejich dělání dortu, ale věřte mi, že je to mňamka!

Na rychlou (a malou) nedělní buchtu pro dvě osoby budete potřebovat:

cca 40 g špaldové mouky (použila jsem celozrnnou špaldovou Pernerku)

1 kelímek bílého řeckého jogurtu Milko

1 vejce

cca 16 g másla

2 lžíce jemných ovesných vloček

cca 2-4 lžíce čekankového sirupu (kupuju 4Slim)

jablečný rozvar z jablek ochucený hřebíčkem a skořicí (měli jsme ze 4 jablek, do receptu nám zbyla asi půlka)/ 2-3 nastrouhaná oloupaná jablka = přesný typ nevím, byla to červená domácí

špetku jedlé sody

1 lžíci mleté skořice/ kurkumy

Postup:

Nejdříve smíchejte všechno sypké. Do toho přijde všechno tekuté, pořádně promíchejte. Jako poslední přidejte rozvar/jablka a čekanku, znova všechno promíchejte. Dejte péct cca na 30-40 minut při 180 stupních (záleží na troubě), buchtu hlídejte.

P. S. Nejsem žádná pekařka, ale bylo mi líto se nepodělit o něco dobrého. Tahle buchta mi nejvíc přijde podobná hraběnčiným řezům. Vycházela jsem z receptu pro celozrnný štrúdl z tohoto webu, upravila jsem ho podle potřeby. Autoři původního receptu: Jimezdrave.cz

Náhled: Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Související články

1 komentář

  1. Mňam, mňam! Já miluju asi cokoliv jablíčkové, takže tohle by u nás doma moc dlouho nevydrželo 😀
    Přítel dělá velmi podobné buchty a koláče, vždycky si pochutnáme 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.