Vařím skoro každý den, což je docela těžký úkol. protože nápady co uvařit pomalu ale jistě ubývají, a mně se nechce vařit deset jídel dokola, tak jsem hledala inspiraci a našla, konkrétně v Kuchařce ze Svatojánu
Dnes vám chci tuto kuchařku představit, kniha mi byla doporučena. Nejdříve jsem procházela stejnojmenný blog, potom nosila domů jednotlivé kuchařky půjčené z knihovny a konečně jsem si udělala radost a kuchařky si pořídila domů, v boxu za super cenu. No, nekupte to! A ne, není to spolupráce.
Jdu chválit: Co se mi na této kuchařce líbí je to, že je docela úplně bez masa (alespoň mám ten pocit) a vařit se dá z běžně dostupných surovin, což je pro mě klíčové. U vaření taky “nestrávíte mládí”, další pro mě důležitá věc.
V kuchářkách se taky nachází několik textů od samotné autorky na nejrůznější témata, což knihu oživí, plus třeba taky tipy na výrobu domácí kosmetiky, či sýru. Zásadní mínusy jsem nenašla, i když si myslím, že zdaleka všechno neuvařím :), mám to tak u spousty kuchařek.
V dnešním světě, kdy nakladatelství chrlí kulinářské knihy jak na běžícím páse jsem předsvědčena, že právě tato si zaslouží vaši pozornost :), kromě Kuchařky ze Svatojánu vařím taky občas podle Břicháče Toma, či podle Chytré kuchařky Kájiny Šponarové, nápadů není nikdy dost!
Pokud přesto nemáte pocit, že “Svatoján” je nutnost, podívejte se alespoň na autorčin blog, paní Eva se snaží žít šetrně k přírodě, a na blogu mimo jiné postuje zajímavé tipy, jak přírodě ulevit.
Na závěr mám na vás otázku: Znáte nějaké další zajímavé kuchařky? Napište mi o nich do komentářů, budu moc ráda.