Zdravím vás na začátku druhého zářijového týdne a doufám, že i ve stínu korony se máte dobře 😊 Konečně jsem našla chvilku na psaní, a tak mě napadlo vydat pro jednou zase nové Střípky, protože je to můj oblíbený koncept článků, a ráda je čtu i na jiných stránkách. Opět proberu novinky ze života a tentokrát přidám i pár tipů na dobré podniky.
Co je u mě nového? I když se může zdát, že je ještě brzo, začala jsem pomalu ale jistě psát závěrečnou práci do školy, protože se znám a nechci to sesmolit během pár dní. Zatím jsem úplně na začátku, nicméně to jde o hodně hůř, než jsem si myslela v hlavě, a tak doufám, že práci nějakým způsobem vytvořím a bude to v pohodě. Hlavně aby prošla.
Druhou novinkou je přítelův nástup do práce což je hrozný nezvyk, protože od března jsme spolu byli skoro pořád a najednou přichází až večer – unavený ale spokojený, a to mě těší. Je to jeho první práce za dospělé peníze, takže i pro něj je to velká změna. Já budu minimálně do května chodit do školy, takže teď budeme pracující a školák.
Září je taky “mým” měsícem, protože pár dní před koncem oslavím 24 narozeniny. Jestě nevím, jak moc se s novým číslem sžiju, můžem to probrat někdy příště.
No a poslední „novinka“ je, že hlavně za srpen se mi docela podařilo rozhodit nastavený režim, a tak nejenže doma prakticky už skoro vůbec necvičím, protože přicházím až k večeru a potom se mi nic nechce, ale docela jsem polevila i ve zdravém jídle. Nicméně si myslím, že se jedná o přechodný stav a hroutit se z toho nebudu 🙂 Na druhou stranu ale nechci přijít o dosavadní výsledky svého snažení a dobrý pocit. Takže až tohle dopíšu, jdu si zacvičit!
V druhé části článku bych vám chtěla doporučit pár moc fajn podniků, které mě oslovily a určitě jsem v nich nebyla naposled, tak tedy:
Fredy’s, Břeclav: Mexická kuchyně v příjemném prostředí za fajn ceny s moc milou obsluhou. Protože budka jim už byla malá, přestěhovali se teď nově do kamenného podniku blízko vlakáče. Pro mě úplné zjevení a Břeclávákům tiše závidím, protože bydlet v Břeclavi, nechodím nikam jinam. Návštěvu určitě moc doporučuju! Pochutnat si můžete stejně jako já třeba na melounové limonádě s vegetariánskou quesadillou.
Café Hostina, Břeclav a Valtice: Zase ta Břeclav, tentokrát s kavárnou. Café Hostina je moc příjemný podnik s velkým výběrem z menu a fajn lidmi. Nově otevřená pobočka ve Valticích se dá považovat za takový malý uzavřený ráj v srdci města. Kdo je na insta friendly místa, tady si přijde na své 😊
Mandlárna, Brno: Mandlárnu jsem dlouho opomíjela, přitom ji na Instagramu sleduju už delší dobu. Filozofie podniku stojí výhradně na mandlích a to ho ve městě dělá jedinečným. Už dlouho jsem se nikde necítila skoro jako doma, tak moc příjemně tam je. Stačí si zalézt do pohodlného žlutého ušáku a objednat si prakticky cokoli z mandlové nabídky, zaručeně se vám nebude chtít odejít! Zase někdy musím přijít na návštěvu 😊
A teď mi můžete napsat co oslovilo v poslední době pro změnu vás a jak prožíváte nastupující podzim 🙂 Budu ráda!
Hmmm, sympatické podniky, to mexické jídlo vypadá lákavě a Mandlárna útulně.
Mně se 24 nijak nedotkla, přecházela jsem do druhého trimestru a děsilo mě spíš to. 😀 Držím palce, ať ji zvládneš.
Tak to všechno vypadá tak krásně, že bych si hned dala něco dobrého a to jsem měla zrovna oběd 😀
Přeji ať jde práce od ruky, pamatuji si psaní ročníkovky na střední a nebyla to sranda.
Mám pocit, že závěrečné práce jdou vždycky psát mnohem hůř, než si člověk představuje. Jednou se zasekneš u čtení knihy, podruhé objevíš na poslední chvíli pět dalších naprosto nepostradatelných zdrojů, potřetí se alespoň rozsype formátování nebo poznámky pod čarou nebo jánevímco. Děsivá věc, to psaní! Držím palce, poper se s tím 🙂
Děkuju, budu muset 🙂 Přesně jak píšeš, jsem teprv na začátku a už jsem na tyhle věci přišla :O
Na Mandlárnu mám spadeno už delší dobu. V Brně se občas mihnu a o tomto podniku už jsem slyšela spoustu chvály.
Užij si narozeniny, ať psaní práce hezky odsejpá a příjemný začátek nového semestru přeji! 🙂
Jé, děkuju 🙂 Mandlárnu fakt doporučuju!